WRC-rallien tallit

WRC- rallit ovat moottoriurheilun ehkä haastavin kilpaluokka. Vuoden 2016 WRC kisat kulkevat yli 15:ssa eri maassa ja kilpailuja on yhteensä 14, lumisista olosuhteista metsä- ja vuoristoteihin. Suomi on tunnettu rallikuskeistaan myös ulkomailla.

Kun puhutaan rallista ja ralliautoilusta, on helppo ymmärtää miten monet rallitallit ovat eri autovalmistajien sponsoroimia. Kuskit sitten tulevatkin ympäri maailmaa ja, vaikka suomalaisilla ja muilla pohjoismaalaisilla on suuri maine rallikisoistaan ja kuskeistaan, ajaa WRC – listalla taitavia kuskeja monista muistakin maista.

Suomalaiskuskeja tämän hetkisellä WRC – listalla ovat: Jari-Matti Latvala (Volswagen Motosport) ja Esa-Pekka Lappi (Skoda Motosport) ja Teemu Suninen (Team Oreca) WRC2-listalla.

Kaudella 2016 WRCssä uutena tallina on DMACK rengasvalmistajan uusi joukkue, jonka kuskeina virolaiset Ott Tänak ja Raigo Mólder. Kaudella 2016 seitsemän osakilpailun jälkeen johtoa pitää Jari-Latvalan talli Volswagen Motosport. Latvala on neljännellä sijalla Ogierin, Mikkelsenin ja Paddonin jälkeen. Volswagenin jälkeen toinen johtotalli on Hyundai Motors. Vielä on kuitenkin toiset seitsemän rallia jäljellä, enne kuin voidaan juhlia 2016 MM-rallin voittajaa.

Vuodelle 2017 on luvassa ehkä vähän villimpää menoa, kun FIA:n autouudistukset tulevat voimaan. Luvassa on tehokkuutta, näyttävimpiä ja villimpiä autoja ja suorituskykyä, samanlaista menoa kuin aikoinaan 90-luvulla, jolloin autojen hevosvoimat olivat korkeampaa luokkaa.